IDEA: elégedetlen a többség az egészségügy kormányzati támogatásával

IDEA: elégedetlen a többség az egészségügy kormányzati támogatásával

Koronavírus idején a Szent László Kórház (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kap elégséges támogatást az egészségügy a koronavírus-járvány megfékezésére – derül ki az IDEA intézet felméréséből, amelyet az ATV ismertetett.

A felmérés – március 17-e és 20-a között – vizsgálta a magyar egészségügy, valamint a kormányzati tájékoztatás társadalmi megítélését a koronavírus-járvány tükrében. A vizsgálat megerősítette a „két Magyarország” narratívát: a Fidesz–KDNP-szavazói elégedettek, a többiek kevésbé.

Forrás: Idea Intézet

A kutatásból az derült ki, hogy a kormánypártok szimpatizánsai felkészültnek látják az egészségügyet a koronavírus-járvány kezelésére. Úgy gondolják, hogy a szektor elég kormányzati támogatást kap, továbbá a kormányzati tájékoztatási politikát is megfelelőnek találják.

Az összes megkérdezett és az ellenzéki szavazók ugyanakkor egyaránt felkészületlennek ítélik az egészségügyet, és a pártpreferenciájukat nem vállalók, vagy abban bizonytalanok is hasonló véleményen vannak. Az összes megkérdezett 58 százaléka százaléka gondolta úgy, hogy a magyar egészségügy egyáltalán nem kap elégséges támogatást a koronavírus-járvány megfékezésére.

Forrás: Idea Intézet

Az utóbbi hetekben a kormányzati tájékoztatást számos kritika érte a koronavírus járványt érintő tájékoztatást. A fideszes szavazók elégedettek, az ellenzékiek egyáltalán nem.