Áruházból rendelne házhoz élelmiszert? Megnéztük, sikerül-e

Áruházból rendelne házhoz élelmiszert? Megnéztük, sikerül-e

Kifosztott áruház (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Életbe léptek a kijárási korlátozások, ezért újra megnéztük, hogyan rendelhetünk élelmiszert házhoz a fővárosban. Rövid válasz: nehezen.

Elsőnek az Auchan online boltjában próbálkoztunk, ahol hosszú figyelmeztető szöveg fogadja a rendelni szándékozókat. A szállítási kapacitásaik rendkívül terheltek, írják, de folyamatosan dolgoznak többlet erőforrás bevonásán. „Munkatársaink nem adhatnak át rendelést olyan helyszínen, illetve címen, ahol a kihelyezett hatósági jelzés alapján járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik” – olvasható a honlapon, magyarán karanténban lévő személyeknek nem tudnak szállítani, mert a folyamataik nem teszik lehetővé a termékek kontaktusmentes átadását. Az Auchannál április tizenegyedikéig lehet(ne) kiválasztani szállítási időpontot, de addig nem volt szabad kapacitás.

A Sparnál budapesti, kilencedik kerületi lakcímre egyáltalán nem volt szabad kapacitás a kiválasztható időpont végéig, április negyedikéig. 

Otthonról vásárolna élelmet? Leghamarabb tíz nap múlva hozzák ki | Magyar Hang

Változásokat vezetett be a kiszállításban a Tesco is. Az ügyfelektől telefonszámot kérnek, hogy minél jobban csökkentsék a személyes érintkezések számát – a futár felhívja az ügyfelet érkezéskor, és megkérdezi, hova pakolja le a csomagot. Ennek következtében kizárólag online lehet fizetni (a készpénzes lehetőséget megszűntették), és március 30-tól legfeljebb 80 kilogrammnyi árut rendelhetünk házhoz. Ez a cég is nehezen bírja a vásárlók rohamát: budapesti, kilencedik kerületi kiszállítási címre szombat délelőtt hiába próbálkoztunk az online rendeléssel – április 17-ig nem volt szabad időpont, és a rendszer nem engedett az utáni időpontot beírni.

Ha alapélelmiszert nehezen is, édességet és készételt tudunk rendelni, például a NetPincér oldalán, ahol több száz eddig ott jelen nem lévő étterem is megjelent. 

Koronavírus: A felvásárlási láz is drágítja az élelmiszereket | Magyar Hang

Túlélésért küzdenek a cukrászdák is – a kijárási korlátozásokkal sújtott járványhelyzetben az emberek nem ülnek be sütizni. Aki teheti, házhoz szállítással próbál meg lélegzethez jutni – így tett például az egyik patinás kilencedik kerületi cukrászda, a Nándori is, ahol bevezették a kiszállítást, ráadásul ingyen, amennyiben meghaladja a kétezer forintot a rendelés.