Hatvanöttel nőtt az ismert fertőzöttek száma Magyarországon, két újabb elhunyt

Hatvanöttel nőtt az ismert fertőzöttek száma Magyarországon, két újabb elhunyt

Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én.(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb 65 beazonosított fertőzőttel nőtt a magyarországi koronavírus betegek száma, így a kormányzati tájékoztatási honlap szerint hivatalosan már 408-an kapták el az új kort. A téjékoztatásból az is kiderül, hogy két újabb áldozatot szedett a járvány, mint írják, két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg is meghalt. Velük együtt így 13-ra emelkedett az igazoltak koronavírusban elhunyt személyek száma Magyarországon.

A honlap szerint egyébként vasárnap reggel hivatalosan 71 fő van karantéban, 34-en kigyógyultak a kórból, míg 12 148 tesztet végeztek el eddig.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, egy kazah, egy vietnámi és 394 magyar állampolgár.

Katonák is ellenőrzik a kijárási korlátozás betartását | Magyar Hang

Emlékeztettek arra is, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta a Magyar Honvédség több, a rendőrség munkáját és a civil társadalmat támogató feladatot lát el.

Mint a tájékoztatási honlapon megjegyzik: „A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.