Fideszes képviselő: Igennel szavaztam, de nem volt jó a szavazógép

Fideszes képviselő: Igennel szavaztam, de nem volt jó a szavazógép

Szabó Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem szánt szándékkal nem adta le igen szavazatát a koronavírus-törvény zárószavazásán tegnap Szabó Zsolt Heves megyei fideszes országgyűlési képviselő, csak nem jól működött a szavazógép – ezt a képviselő mondta a Magyar Hangnak telefonon kedden délután.

A Parlament honlapja szerint ő volt az egyetlen kormánypárti honatya, aki nem adott le szavazatot a felhatalmazási törvényként emlegetett törvénycsomag zárószavazásán. A honlapon jelenleg is ez az adat szerepel.

Szabó Zsolt viszont azt mondja: igennel szavazott, de probléma volt a szavazógéppel. Elmondása szerint rögtön jelezte a hibát, amit jegyzőkönyvben is rögzítettek, és a leadott szavazata hivatalosan igennek számít. – Háromszor is igennel szavaztam volna a koronavírus elleni védekezésre – közölte. Arról nem tudott pontos információt adni, hogy mennyi idő múlva jelenhet meg a parlament honlapján is a leadott igen szavazat.