A jobbikos Kálló Gergely mentelmi jogát is felfüggesztetné a legfőbb ügyész

A jobbikos Kálló Gergely mentelmi jogát is felfüggesztetné a legfőbb ügyész

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fideszes Boldog István mellett a jobbikos Kálló Dániel mentelmi jogának felfüggesztését is indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész.

Az ügyészség szerint a jobbikos politikus a tavalyi Európai Parlamenti választások előtt, május 24-én három társával választási plakátokat rongált meg festékszóró spray-vel. A 18 hirdetőoszlopra, valamint nyolc hirdetőtáblára kihelyezett választási plakát megrongálásával összesen 284 ezer 480 forintos kárt okozott.

A nyomozás egyébként a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi kapitányságán indult, Kállót októberben kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Miután azonban a jobbikos politikust februárban a dunaújvárosi központú választókerületben országgyűlési képviselővé választották, a nyomozást áttették a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez. Az ügyészség azt írta, hogy a büntetőeljárás lefolytatására Kálló Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.