Gyógyszerfelhalmozásra készül Orbán Viktor miniszterelnök

Gyógyszerfelhalmozásra készül Orbán Viktor miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Operatív Törzsben azon is dolgozom, hogy a következő hetekben fölhalmozzunk elegendő gyógyszert, amit a tömeges fertőzések időszakában az emberek segítségére tudunk majd bocsátani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, aki egyetemi kutatókkal és vezetőkkel, gyógyszerészekkel közösen tartott videókonferenciát. A megbeszélésről készült rövid videót a közösségi oldalán osztotta meg, amelyen az is látható, hogy a kormányfőt az Innovációs és Technológiai Minisztériumban Palkovics László miniszter fogadta.

A szűk egy perces videóban Orbán Viktor arról beszél, hogy a járvány hosszú lesz, és a java még hátra van, vakcina pedig nincs. A miniszterelnök szerint azonban minden lehetséges gyógyszerre szükség van, amivel enyhíti a koronavírus-fertőzés tüneteit. A kormányfő arról is beszélt, hogy úgy tudja, hogy több gyógyszer tesztelése is zajlik Magyarországon, még ha ezek felhasználhatóságáról vita is van.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/222985142116934/