Hétfőtől visszaáll a tanszüneti menetrend a fővárosi közlekedésben

Hétfőtől visszaáll a tanszüneti menetrend a fővárosi közlekedésben

Karácsony Gergely főpolgármester maszkban buszozik Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jövő hétfőtől visszaáll a tanszüneti menetrendre – jelentette be a központ. A BKK azt követően döntött így, hogy Karácsony Gergely budapesti főpolgármester ma járatsűrítésre utasította a társaságot a járatritkítások után egyes járatokon uralkodó tumultus miatt. A BKK azt írta, hogy köszönik a hatalmas mennyiségben érkezett visszajelzést, ezek nagy segítséget jelentettek a döntésben.

Ám már holnaptól gyakrabban járnak egyes járatok. A közlés szerint mintegy 20 vonalon sűrítik a közlekedést, illetve növeljük a kapacitást:3-as, 4-es és 6-os villamosvonalon, az M3-as metrópótló buszokon, a 23-as buszcsalád járatain, illetve az 5-ös, 9-es, 31-es, 45-ös, 66-os, 85-ös, 99-es, 104-es, 133E, 159-es, 196-os busz vonalám.

Délután a főpolgármester úgy fogalmazott, hogy azért nem lehet torlódás a BKK járatain, mert az visszavetné a járvány elleni küzdelmet. Leszögezte, hogy a korábbi menetrend alkalmazása nem bizonyult elegendőnek célok eléréséhez. Azonnal változtatni kellett, így már ma gyakrabban közlekedtek a BKK járatai. Emlékeztetett arra is, hogy a saját szemével látta ma hajnalban, hogy ez még mindig nem elég, ezért rendelte el a járatsűrítést.

A főpolgármester metrózott és buszozott, majd újabb járatsűrítéseket rendelt el | Magyar Hang

Leszögezte viszont azt is, hogy a tanszüneti menetrend sem biztos, hogy végleges. Azt ígérte, a járványhelyzetre szabott menetrend rugalmas lesz, amelyet naponta nyomon követnek az utasszámok elemzésével, így ha újabb járatsűrítésre lesz szükség, lépni fognak.

Címkék: közlekedés, Budapest, BKK, BKV