Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Védőnőket tanítanak be a lélegeztetőgép kezelésére

Szerző: | 2020. április 03., 06:36 | Belföld

Koronavírus idején a Szent László Kórház (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tanfolyamon sajátíthatják el a lélegeztetőgépek működtetését és kezelését a szegedi védőnők – értesült több forrásból a 24.hu. Információik szerint az intézkedésre elővigyázatosságból van szükség a világjárványt okozó koronavírus terjedése miatt. Előfordulhat ugyanis, hogy a betegeknek nagy tömegben lesz szükségük lélegeztetésre, a lélegeztetőgépek működtetéséhez pedig nagyszámú szakszemélyzet szükséges.

A portálnak a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke azt mondta, a védőnők fő feladata a jelenlegi helyzetben is a az egészséges várandósok, gyerekek gondozásának segítése, ami zavartalanul folyik. A betegellátásban tehát nem vesznek részt. Ugyanakkor Csordás Ágnes szavai szerint, ha olyan mértékű vészhelyzet áll elő, ami szükségessé teszi több egészségügyi dolgozó részvételét a betegellátásban, akkor teljesen mindegy, hogy ki milyen területen dolgozik.

Mint mondta, a vészhelyzet súlyosbodása esetén minden mozgósítható egészségügyi dolgozóra szükség lesz, és lehet, hogy a védőnőknek is részt kell venniük a betegellátás támogatásában. Az elnök kérdésükre közölte azt is, üdvözli, ha a védőnők vészhelyzeti pluszképzést kapnak, de reméli, hogy nem lesz rá szükségük. Ha mégis, akkor viszont helyt fognak állni.


HIRDETÉS

A lap kereste a Szegedi Tudományegyetemet és az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, ám válaszokat nem kaptak.

Címkék: koronavírus, koronavírus-járvány, lélegeztetőgép, Magyar Védőnők Egyesülete, Szeged, védőnő


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest