Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Riporterek Határok Nélkül aggódik a Magyar Hang újságírója elleni kormánypárti inzultus miatt

Szerző: | 2020. április 06., 18:49 | Belföld

Részlet a Hír Tv Troll című, heti rendszerességgel jelentkező műsorából.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Riporterek Határok Nélkül elnevezésű nemzetközi újságíró-szervezet Twitter-oldalán hétfőn megjelent bejegyzés szerint nagyon aggódnak a magyar kormánypárti médiában a független újságírókkal szemben eluralkodott hangulat miatt.

HIRDETÉS - AIP

Lapunkat, a Magyar Hangot, és munkatársunkat, Gulyás Balázst a bejegyzésükben nevesítették is, akit a Hír Tv egyik műsorában „szerencsétlen hülyének” neveztek, mert bírálta a kormány koronavírussal kapcsolatos intézkedéseit.

Ám a Hír Tv Troll című műsorának múlt pénteki adásában ennél keményebb kijelentések is elhangzottak, amit szintén nehezményez a nemzetközi szervezet: az adás műsorvezetője azzal fenyegette meg munkatársukat, hogy az első vagy a második lesz, akit „elő fogak venni”.

A civil szervezet szerint a múlt héten a Magyar Országgyűlés által elfogadott törvény, és a kormánybarát megmondóemberek fenyegetései „a sajtószabadság utolsó bástyáit fenyegetik Magyarországon”.

A Riporterek Határok Nélkül az egyik legelismertebb nemzetközi civil szervezet, amely a szólásszabadságért küzd. Párizsi székhellyel, 1985 óta működik, és évenként értékeli az egyes országok sajtójának szabadságát, negyvenhárom kritérium alapján. A legfrissebb, 2019-es jelentésükben Magyarország tizennégy helyet rontva a 87. helyre csúszott vissza.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: elővétel, Gulyás Balázs, Hír Tv, Riporterek Határok Nélkül, szerencsétlen hülye, troll, Twitter


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest