Koronavírus: Négy lakót vittek kórházba egy budapesti idősotthonból

Koronavírus: Négy lakót vittek kórházba egy budapesti idősotthonból

Koronavírus – Mentőautó 2020. március 25-én a Szent László Kórházánál (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétvégén négy gondozott kórházba került a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona VI. kerületi, Rózsa utcai telephelyéről, koronavírus gyanújával – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal lapunknak eljuttatott közleményéből. A négy idős közül kettő esetben pozitív eredménye lett a – kórházban elvégzett – koronavírustesztnek.

Egyikük időközben életét vesztette, 2 esetben még várnak a tesztek eredményeire. Az intézményt járványügyi megfigyelés alá helyezte a VI. kerületi tiszti főorvos. A határozat 2020. április 5-én kelt, a megfigyelés ideje április 4-étől az intézkedés feloldásáig tart. A lakók a járványügyi megfigyelés időtartama alatt a szobáikat nem hagyhatják el.

Az idősotthonok különösen veszélyeztetettek a fertőzés terjedése szempontjából, például Franciaországban egy idősotthonban mintegy húszan vesztették életüket, feltételezhetően a Covid-19 fertőzés miatt.

Idehaza néhány napja a Pesti Úti Idősek Otthonában jelent meg a vírus, öt lakóját azonnal kórházba kellett szállítani, további 13 lakót elkülönítettek, majd szintén kórházba szállítottak.