Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

38 nappal az első magyarországi koronavírusfertőzés után megszólal Áder János

Szerző: | 2020. április 09., 15:40 | Belföld

Áder János köztársasági elnök (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beszédet tart nagypénteken 11:00 órakor Áder János köztársasági elnök – adta hírül az ATV. Már jó ideje téma volt a nyilvánosságban és a sajtóban, hogy mikor szólal meg az államfő a koronavírus-járvány kapcsán.

HIRDETÉS - AIP

Az államfő 38 nappal azután intéz – vélhetőleg a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos – beszédet Magyarország lakosságához, hogy március 4-én bejelentették az első magyarországi koronavírus-fertőzést. Az ATV úgy tudja, a beszédet a Sándor-palotában mondja el az elnök.

Az államfő újévi köszöntőt szokott mondani, de idén március 15-én is beszélt, azt mondta: a szabadság és a hűség adja március 15. erejét. Áder János kitért a koronavírus-járványra is, arra kért mindenkit, hogy otthonában emlékezzen – írta az ATV. Úgy tudják, a nagypénteki beszédnek minden bizonnyal hangsúlyos eleme lesz a járvány elleni közös védekezés.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos államfői megszólalás hiánya már jó ideje téma a magyar nyilvánosságban, miután számos állam-és kormányfő mellett már az angol királynő, II. Erzsébet is intézett rendkívüli tévébeszédet a polgárokhoz a koronavírus ügyében, ami ritka alkalom – ez volt a negyedik ilyen beszéde, amióta uralkodik. Angela Merkel német kancellár drámai hangvételű tévébeszéde is nagy figyelmet keltett egész Európában.

Címkék: Áder János, államfő, koronavírus, koronavírus-járvány, tévébeszéd


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest