Ő és én – Tanúságtevők a nagyhéten

Ő és én – Tanúságtevők a nagyhéten

A sorozat szereplői. Forrás: Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A húsvét előtti nagyhéten a második évaddal folytatódik az Ő és én c. sorozat a Duna Tv-n. Az első évad egészen meglepő sikert aratott a komoly és „nehéz” tartalom ellenére mind az televíziós sugárzásban, mind később a közösségi médiában.

Az egyes részeket több tízezren látták, és az első évad második részét, mely egy elítélt vallomása a megtéréséről, már több mint ötvenezren nézték meg a sorozatot megrendelő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Facebook-oldalán.

A párperces epizódok az új évadban is tulajdonképpen vallomások, tanúságtételek arról, hogy az egyes szereplők miképpen találták meg, vagy találták meg újra az Istent a hétköznapjaikban. A hétköznapi emberek életébe kaphatunk ötperces bepillantásokat, az Istennel kapcsolatos küzdelmeik, megbékélésük, együttélésük kapcsán.

Az új, tizenkét részes sorozatban feltűnik egy édesanya, egy apáca, menő üzletasszony, egy súlyos rákbetegségen átesett apa, missziós orvosnő, egy hentesfiú, és még sokan mások. Hétköznapi emberek, akik találkoztak a legkevésbé hétköznapival, az Úristennel.

Nagypénteken sugározza a sorozat első új részét a Duna Tv 12 óra 50 perctől. A további részek aztán hétköznap ugyanebben az időben jönnek. Aki esetleg napközben lemarad róla, az az esti film után megnézheti az ismétlést. A sorozat talán erőt adhat ebben a nehéz, csöndes, és templom látogatása nélküli időszakban, hívőknek és istenkeresőknek egyaránt.

Istenhez mindenki odafér | Magyar Hang

Nyolcvankét év után újra Budapest látja vendégül a világ minden tájáról érkező katolikus híveket az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson (NEK). A 2020. szeptember 13–20. között zajló világméretű ünnepségsorozat a keresztények tanúságtétele Isten szeretetéről a világ felé. A kongresszus nyitó szentmisével kezdődik a Puskás Arénában több ezer elsőáldozó gyermek részvételével.