Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Szociális otthonokban látják el a gyulai kórház betegeit

Szerző: | 2020. április 14., 15:32 | Belföld

Fotó: Unsplash/Natanael Melchor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdától járványkórházzá alakul a gyulai Békés Megyei Központi Kórház, így változik a betegellátás rendje – írta a Hvg.hu. A kórház igazgatója, Becsei László közlése szerint a betegek egy részét szociális otthonokba viszik.

HIRDETÉS - AIP

Múlt héten derült csak ki, hogy ezt az intézményt is átalakítják, azt viszont nem lehetett még tudni, hány hely felszabadítása válik szükségessé. Azt azért elmondta akkor a város parlamenti képviselője, Kovács József, hogy a gyulai tagintézmény és a tüdőkórház együttesen adják majd ki a szükséges ágyak számát.

Egy 2018-as kimutatás a gyulai és békéscsabai részlegekben összesen 1971 ággyal számolt, ebből 768 krónikus. A 330 ezer lakos kénytelen lesz így beérni jórészt a békéscsabai intézményekkel. Az SBO, Infektológia, Onkológiai Központ, valamint a gyerekek magasabb szintű ellátása viszont Gyulán marad a továbbiakban is. A körzethez tartozó ambuláns betegek ellátását Gyulán, a rendelőintézetben folytatják majd. A krónikus betegek egy részét április 17. és 20. között átszállítják a békéscsabai kórház osztályaira, másokat szociális otthonokban helyeznek el.

A Hvg.hu szerint Békés megyében 59 szociális intézmény van, ezekben háromezer férőhellyel.

A Jahn Ferenc Kórházban közben sokak felháborodását kivívta a betegek egy részének hazaküldése. Ralovich Zsolt főigazgató viszont azt mondta, csak olyanokat engednek el, akiknek az ápolása otthon is megoldható. „A nyugat-európai országokhoz hasonlóan hazánkban is tömeges megbetegedések várhatók, ezért az egészségügyi ellátórendszert fel kell készítenünk arra, hogy a legrosszabb forgatókönyv esetén is elegendő kórházi kapacitás legyen a súlyos állapotú koronavírusos betegek kezelésére” – mondta a Hvg.hu-nak Ralovich főigazgató.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Becsei László, Békés Megyei Központi Kórház, Békéscsaba, Gyula, Jahn Ferenc Kórház, Ralovich Zsolt


Csomagolnak?

Csomagolnak?

Miközben a közvélemény megoszlott, a politikai elemzők elemeztek és az ellenzéki pártok tök mindegy mit csináltak, Orbánék egészen egyszerűen ellopták az országot. Országot így még nem loptak el, komolyan.

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán Viktor Facebook-oldalára tettek fel egy rajzfilmes eszközökkel operáló, győzelmi zenei aláfestésű videót, amelyben azt írják, hogy be van oltva 3,5 millió magyar ember (legalább egyszer, ami nem jelent teljes védelmet – de ezt csak mi tesszük hozzá), így...

NER típusú találkozások

NER típusú találkozások

Talán csak a magyar közélet járványszerűen terjedő (politikai) paranoiájának mellékhatása, de mostanában gyakran eljátszom a gondolattal, hogy miként jellemezném az Orbán-rendszert egy véletlenül a bolygónkra tévedő földönkívülinek.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest