24.hu: Közös megegyezéssel szabadulnak meg egy állami cég alkalmazottaitól

24.hu: Közös megegyezéssel szabadulnak meg egy állami cég alkalmazottaitól

Budapest, 2020. március 11. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy márciusi kormányinfón arra biztatott minden munkavállalót, hogy senki ne írjon alá közös megegyezésről szóló felmondást, a fennhatósága alá tartozó Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.-nél (NÖF) mégis éppen ez történt – írja a 24.hu.

A portál értesülései szerint a NÖF üzemeltetési igazgatóságának budapesti és vidéki alkalmazottai közül 15 embernek mondtak fel. Az állami cégnél éppen olyan leépítés zajlik, amelyet a menedzsment közös megegyezésnek tüntet fel.

A NÖF Kft. több mint ötven kiemelt jelentőségű, állami tulajdonú vár, kastély, örökségi helyszín fenntartását, üzemeltetését és turisztikai célú fejlesztését végzi. A nemzeti várprogramot még 2015-ben, Lázár János minisztersége alatt indították, majd több átalakítás után egy 40 milliárd forint uniós forrást is bevontak a fejlesztésekbe. A NÖF az örökségvédelmi intézményrendszer gyors leépítése után az egyik legfontosabb szereplő lett a műemléképületek állami fenntartásában.

A céget Kovács Gábor bankár, műgyűjtő cégcsoportjának részeként alapították, és a Lázárral kötött ingatlanüzletek keretében 2017-ben került állami kézbe, ekkor keresztelték át Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.-re. Az Opten cégadatbázisa szerint jelenleg több mint 370-en dolgoznak a cégnél, amely 70 milliárdos eszközparkkal rendelkezik.

A 24.hu napokkal ezelőtt megkereste a NÖF Kft.-t a leépítés részleteivel kapcsolatban, de nem érkezett válasz.