Újabb 12 magyar beteg hunyt el

Újabb 12 magyar beteg hunyt el

Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én.(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában újabb 12 ember hunyt el itthon a koronavírus-járvány következtében – derül ki a vírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ezzel már 134-re emelkedett a halálesetek száma.

Az áldozatok 64 év felettiek és mindannyiuknál jeleznek valamilyen alapbetegséget, úgy mint magas vérnyomást vagy krónikus veseelégtelenséget.

Eközben újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1579 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt napon 67 megbetegedést regisztráltak.

A tájékoztatás külön kitér a Pesti úti idősek otthonára, megjegyezve, hogy ott már 212 fertőzöttről tudnak, az elhunytak száma pedig 13 főre nőtt. Ez az az idősotthon, amely körül politikai küzdelem alakult ki a kormány és Budapest között a járvány közepén.

A tájékoztató adatokból az is kiderül, hogy összesen már 192-en távozhattak gyógyultan a kórházakból. Ahogyan azt is közlik, hogy már meghaladja a 37 ezret az itthon elvégzett tesztek száma.

Címkék: koronavírus