Karácsony utasítást adott a BKK vezetőinek az írásbeli érettségi idejére

Karácsony utasítást adott a BKK vezetőinek az írásbeli érettségi idejére

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A május 4-én kezdődő írásbeli érettségi idején újra teljes kapacitással fog járni a fővárosi közösségi közlekedés – jelentette be hétfőn délután Karácsony Gergely. A főpolgármester egyúttal arra kérte a Budapesti Közlekedési Központ vezetőit, mérjék fel, hol lehet szükség extra járművek beállítására.

– Bár nagyon veszélyesnek tartom, hogy az érettségi időpontját éppen akkorra tűzték ki, amikor a miniszterelnök szerint tetőzik Magyarországon a koronavírus-járvány, a fővárosnak arra is fel kell készülnie, ha a kormány nem változtat ezen a döntésen – közölte.

Ismert, április 27-től, azaz jövő hétfőtől csak úgy lehet felszállni Budapesten a tömegközlekedési járművekre, ha az utas arca sállal, kendővel vagy valamilyen maszkkal el van takarva. A főváros ennek megkönnyítése érdekében a következő napokban 30 ezer maszkot fog szétosztani a járókelők között.