Szabó Tímeát elhallgattatták a parlamentben, Kövér László nem volt ura a helyzetnek

Szabó Tímeát elhallgattatták a parlamentben, Kövér László nem volt ura a helyzetnek

Szabó Tímea, az Párbeszéd frakcióvezetője, a párt társelnöke napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. Jobbra Mellár Tamás, a Párbeszéd frakciójának tagja. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ütemes tapsolással akadályozta meg hétfőn az Országgyűlésben a kormánypárti frakció, hogy elmondja felszólalását Szabó Tímea (Párbeszéd) képviselő.

A frakciók a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter tájékoztatójára reagálhattak. Szabó Tímea arról beszélt, hogy a regisztrált fertőzöttek tíz százaléka elhalálozik Magyarországon, ami más országokhoz képest magas szám. A képviselő arról is érdeklődött, miért halnak meg ennyien, és arról is, hogy miért nem jelent meg már egy hónapja a kormányfő a parlament ülésén. Arra is kitért, hogy sok helyen továbbra sincs elég védőfelszerelés az egészségügyben, ám közben a kormányzat a szomszédos és egyéb országokba is juttat védőfelszerelést.

Szabó Tímea azokat a határon túli, részben magyarlakta megyéket kezdte el sorolni, ahová védőfelszereléseket küldött a magyar kormány, ekkor kezdtek a kormánypárti képviselők ütemes és hangos tapsolásba.

Kövér László, akinek az Országgyűlés elnökeként többek között a rend fenntartása is feladata, teljesen tétlenül szemlélte a helyzetet, majd azt mondta: nem tud mit kezdeni ezzel a zajos tetszésnyilvánítással.

Szabó Tímea nem sokkal később napirend előtti felszólalásában ismét beszélhetett, bár ezt a felszólalást is folyamatos üvöltözés kísérte a Fidesz és a KDNP képviselői részéről. Ebben a napirend előttiben az egészségügyet is felügyelő Emmi-minisztert, Kásler Miklóst hentesnek nevezte a Párbeszéd képviselője.