Szijjártó megválaszolta, hogy miért nem ajánlják fel a kormánytagok a fizetésüket

Szijjártó megválaszolta, hogy miért nem ajánlják fel a kormánytagok a fizetésüket

Szijjártó Péter (Fotó: a miniszter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig kétszer tesztelték koronavírusra és mindkétszer negatív lett az eredmény. Februárban viszont összeszedett egy tüdőgyulladást, de a vizsgálatok szerint nem vírus, hanem bakteriális fertőzés okozta – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a Blikknek adott keddi videóinterjújában.

„Az még a szezon előtt volt, maradjunk annyiban" – fogalmazott a tüdőgyulladása kapcsán.

A külügyminiszter beszélt arról is, hogy jelenleg 160 millió maszkra van szerződésünk Kínával. A maszkok minőségével kapcsolatos kérdésre úgy reagált, hogy nem kaptak még olyan jelzést, hogy nagymértékű minőségbeli problémák lettek volna egy szállítmánnyal. Hangsúlyozta, világos előírásokkal, minőségi követelményekkel kötik meg a szerződéseket.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=224023285700243&ref=watch_permalink

Szijjártó szerint Göd különleges gazdasági övezetté nyilvánítására, ahol a Samsung-gyár található, azért volt szükség, mert egy olyan nagy, további beruházásról tárgyalnak, amelyre talán évek, sőt évtizedek óta nem volt példa itthon. „Itt nyilvánvalóan egy sokkal megfontoltabb, sokkal szélesebb személyi kört bevonó tárgyalássorozatra van szükség, mintegy nem túl nagy településre bízni ezt. De semmi bajom nincs velük, folyamatosan egyeztetünk velük is” – mondta. Hangsúlyozta, ha megvalósul a beruházás, akkor abból nagyot fog profitálni Göd és az egész térség.

Arról is kérdezték, hogy számos ország kormánya felajánlotta a fizetése legalább egy részét az egészségügynek. „Ilyen kérdésekről nem nagyon beszéltünk” – válaszolta. „Éjt nappallá téve dolgozom – meg dolgoztatom a kollégákat – azon, hogy a magyar orvosoknak és ápolóknak meglegyenek azok a védőfelszereléseik, amikkel kezelhető kockázattal tudják kezelni a betegeket.” Hozzátette, hogy a szimbolikus lépéseknek biztosan nagy jelentőségük van, „de szerintem még nagyobb jelentősége van annak, hogy az orvosoknak legyen elég maszk és védőruha”.