Éjfélkor ismét elhallgat a székesfehérvári Vörösmarty rádió

Éjfélkor ismét elhallgat a székesfehérvári Vörösmarty rádió

Vörösmarty rádió Fotó: Szabó Zsolt László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma éjfélkor ismét elhallgat a székesfehérvári Vörösmarty rádió. Az önkormányzat közvetett tulajdonában álló rádió azért kényszerül ismét sugárzása leállítására, mert lejár az egy hónapra szóló ideiglenes sugárzási engedélye.

A Fehérvár Médiacentrum Kft. által üzemeltetett, a helyi 99,2 MHz-en sugárzó rádió nem először kényszerül szünetre. A probléma onnan ered, hogy lejárt a korábbi szolgáltatási jogosultsága, és az igénye ellenére nem újította meg azt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, így január 30-án kénytelen volt beszüntetni az adását. Utána 30 napos ideiglenes sugárzási engedélyt kértek és kaptak, így 9 nappal később szólalhatott meg ismét a rádió. A mai napon egy újabb egy hónapra szóló ideiglenes szerződés jár le, így 14 napra ismét elhallgat a rádió.

Lapunk értesülései szerint azonban a búcsú ezúttal is átmeneti. A rádiót üzemeltető Fehérvár Médiacentrum ugyanis ismét kapott egy 30 napra szóló ideiglenes engedélyt, amely május 9-től érvényes. Vagyis ettől a naptól hallható ismét az éterben a 25 éves Vörösmarty rádió – erősítette meg érdeklődésünkre a Médiacentrum ügyvezető igazgatója, Hagymásy András.