Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Rákay Philip cége szerezte meg a Balaton-part történelmi villáját

Szerző: | 2020. április 23., 08:28 | Belföld

Nemrég még Tiborcz István portfóliójába tartozott a híres Ranolder-villa, amely most az MTV volt vezérigazgató-helyetteséhez került.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ranolder János néhai veszprémi püspök badacsonytomaji nyaralója nemrég még Tiborcz István portfóliójába tartozott. A csaknem négyezer négyzetméteres telken álló, felújításra szoruló villaépület április elején került a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettesének érdekeltségébe – tudta meg a 24.hu.  

HIRDETÉS - AIP

Rákay cége az Opten cégadatbázis adatai alapján azt a társaságot vásárolta meg, amelyik februárban lett a  Ranolder-villa tulajdonosa.

A jelentős felújításra szoruló ingatlant 2017 nyarán Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István cége vásárolta meg. A Magyar Nemzet akkori információi szerint a BDPST Zrt. banki követelésként vette meg a Ranolder-villát és a hozzá tartozó birtokot. Bár Badacsonytomaj önkormányzatának elővásárlási joga volt az épületre, de nem volt százmillió forintjuk a vételár kifizetésére és további pénzük sem a felújításra.

Végül Tiborcz István is meggondolta magát, és 2018 augusztusában túladott az épületen. Az ingatlant megvásárló Zemplén Market Zrt. – mint azt a hvg.hu megírta – 135 millió forintos értéken vitte be a villát az újonnan létrehozott Ranolder Villa 1864 Kft.-be. Ezt a társaságot vásárolta meg Rákay Philip kizárólagos tulajdonában álló Norton Consulting Zrt.

Az 1864-ben Szentirmay József tervei alapján épült klasszicista villát már korábban fel akarták újítani, ám a renoválásig nem jutottak el a tervek. A nyaraló azóta tető nélkül, kibelezve áll a hegyoldalon.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: BDPST Zrt., Rákay Philip, Ranolder-villa, Tiborcz István


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest