Majd egy hetet csúszik a Suzuki-gyárban az újraindítás

Majd egy hetet csúszik a Suzuki-gyárban az újraindítás

Az esztergomi Suzuki-gyár 2020. március 18-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tervezett szerdai, azaz április 29-i újraindítás helyett várhatóan csak jövő hétfőn, azaz május negyedikén indulnak újra az esztergomi Suzuki-üzemben a gyártósorok – írja a Népszava.hu. A lapot László Zoltán, a Vasas Szakszervezet alelnöke tájékoztatta a csúszásról, ugyanakkor azt is közölte, hogy az eredeti terveknek megfelelően a gyártás egyelőre egy műszakban indul majd meg jövő hétfőn. 

A mostani bejelentés – amelyet a hétvégén közöltek az érintett dolgozókkal – már a második halasztást jelenti. Először április közepén közölte a gyár vezetése, hogy április 27-én indulnak a gyártósorok, majd ezt a múlt héten módosították április 29-re.

A szakszervezeti vezető arról is beszélt, hogy nem egyedi esetről van szó, hiszen az ellátási láncok akadozása miatt a kisebb és nagyobb üzemek is kénytelenek egyre távolabbra tolni az újraindulás időpontját, mert nem érkeznek az alkatrészek. László Zoltán kiemelte, az egyik üzemben a tavaly decemberihez képest a felére vették vissza a gyártási mennyiséget, ami hatalmas esést jelent.

FRISSÍTÉS
Cikkünk megjelenése után a Magyar Suzuki Zrt. arról tájékoztatta lapunkat, hogy a korábban bejelentettek szerint április 29-én újraindítják a termelést. – Akárcsak a Magyar Suzuki, a vállalat partnerei és beszállítói mind felkészültek a gyártás újraindulására. Jelen álláspont szerint nem számítunk fennakadásokra vagy nehézségekre az ellátási láncban, beszállítóink teljesíteni tudják a vállalat igényeit – közölte a cég.