Feljelentették a kormány ellen dudáló tüntetőket

Feljelentették a kormány ellen dudáló tüntetőket

Rendőrök intézkednek a budapesti Clark Ádám téren a tüntetőkkel szemben 2020. április 27-én.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fél óráig tartott az a demonstráció, amelyet Hadházy Ákos, Szél Bernadett országgyűlési képviselők és a Momentum szerveztek, és amelyen a fővárosi Clark Ádám téren dudálással fejezték ki a résztvevők elégedetlenségüket a kormány járvánnyal kapcsolatos intézkedései miatt. Az első dudaszó öt órakor hangzott fel, majd szinte szünet nélkül hallható volt egészen a rendezvény végéig.

A rendőrség igazoltatta a dudájukat használókat, és „indokolatlan hangjelzés használatáért” feljelentéssel éltek velük szemben. Szél Bernadett lemondott mentelmi jogáról, hogy ne legyen akadálya megbüntetésének. Azt is bejelentették, hogy gyűjtés indul azért, hogy a most dudaszóval tiltakozók büntetését kifizessék.

Hadházy Ákos Facebook-oldalán a tüntetés kapcsán a következőket jegyezte meg.  „Két jó hírem van: ma is sokan eljöttek, hogy tiltakozzanak a kormány embertelen politikája ellen, illetve Magyarországon minden bizonnyal megszűnt a bűnözés, hiszen a rendőrség –  más dolga nem lévén – nagy erőkkel vonult fel a Clark Ádám térre, hogy megbírságolja a tüntetőket dudálásért. Köszönöm mindenkinek, aki eljött és ígérem, segíteni fogunk mindenkinek, akit a rendőrök a politikai véleménye kinyilvánítása miatt vegzáltak!”

A Dudálj, hogy Orbán is hallja! című facebookos felhívás oldalán azt írták: „Orbán Viktor az elmúlt hetekben mindent megtett, hogy azt mutassa: megvédi az embereket a koronavírustól és az azzal járó válságtól. Ezek többsége azonban látszatintézkedés: sem az egészségügyi rendszer, sem a gazdaság nem áll készen a következő hónapokra.”

A Jövő Tv tudósítása szerint a demonstráció előtt Cseh Katalin, Szél Bernadett és Hadházy Ákos közös sajtótájékoztatót tartott, többek között elmondták: az egészségügyi dolgozók számára továbbra sincsenek megfelelően biztosítva a védőfelszerelések, a kormány cserbenhagyta a munkavállalókat, az álláskeresőket, a vállalkozásokat, illetve azokat a betegeket is, akiket a kórházi ágyfelszabadítások miatt hazaküldtek.

Információink szerint Soproban és Hódmezővásárhelyen is hasonló tüntetésekre került sor.