Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Tavaly havi öt migránst fogadott be a magyar kormány

Szerző: | 2020. április 27., 17:38 | Belföld

Afrikai migránsok kötnek ki Szicíliában 2019. szeptember 24-én (Fotó: Reuters/Antonio Parrinello)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Unió tagországai évről évre csökkenő számban fogadnak be menedékkérőket, amíg ugyanis 2017-ben 538 ezer ember számára nyújtottak nemzetközi védelmet, 2018-ban 316 ezer, tavaly pedig mintegy 296 ezer esetben részesítették pozitív elbírálásban menedékjog iránti kérelmeket – derül ki a 24.hu tudósításából, amely az Európai Unió luxembourgi székhelyű statisztikai hivatalának (Eurostat) hétfőn közzétett jelentését idézi.

HIRDETÉS - AIP

Az uniós statisztikai hivatal szerint 2019-ben Magyarország elsőfokú határozatban 60 esetben bírált el pozitívan menedékkérelmet, a többi között 20 iráni, 10 afgán és 5 pakisztáni kérelmet. Ez azt jelenti, hogy az összes az EU által befogadott menedékkérő 2 tízezreléke jut Magyarországra.

2018-ban még 367 menedékkérő kapott valamilyen státuszt Magyarországon, tehát egy év alatt a hatodára esett vissza a pozitívan elbírált kérelmek száma.

2019-ben a legtöbb – szám szerint 116 ezer – menekülőt Németország fogadta be. majd Franciaország következett 42 ezer, illetve Spanyolország 38 500 és Olaszország 31 ezer pozitív elbírálással.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Eurostat, Franciaország, Magyarország, menedékkérelem, migráns, Németország, Olaszország, Spanyolország


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest