Esnek az üzemanyagárak: Péntektől a benzin 278, a dízel 308 forintért kapható

Esnek az üzemanyagárak: Péntektől a benzin 278, a dízel 308 forintért kapható

Benzinkút (Fotó: pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelentősen csökken péntektől a benzin és a gázolaj ára is – írja a holtankoljak.hu.

Május elsején a benzin átlagára bruttó 5 forinttal lesz kevesebb, míg a gázolajat bruttó 8 forinttal olcsóbban tankolhatjuk a hazai kutakon. Így péntektől a benzin literjéért átlagosan 278 forintot, a dízelolajért pedig 308 forintot kell majd fizetni.

– Az árak persze a különböző töltőállomások ettől eltérhetnek, legalábbis a korábbi tapasztalatok ezt mutatják – hívja fel a figyelmet a portál –, és sok helyen lépcsőzetesen lép majd életbe az árváltozás.

Vélhetően annyira magasak a készletek a hazai piacon – a koronavírus-járvány okozta jelentősebb keresletcsökkenés miatt –, hogy ennek hatása mostanra gyűrűzött be a kiskereskedelmi árakra. 

Szakad az olajár, ki tudja, hol áll meg | Magyar Hang

A koronavírus-járvány nyomán kialakult keresletcsökkenés miatt újabb 15 százalékkal estek a legfontosabb jegyzések, júniusi határidőre az északi-tengeri Brent nyersolaj ára már 17 dollár alatt jár. Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője szerint tartósan alacsony marad az olaj ára, így a hazai benzinkutaknál is olcsóbban jutunk üzemanyaghoz, amennyiben a forint nem gyengül jelentősen a dollárral szemben.

Címkék: benzinár, dízelolaj