Elfogták a Hármashatár-hegyen futókra támadó férfit

Elfogták a Hármashatár-hegyen futókra támadó férfit

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogta a rendőrség a férfit, aki a gyanú szerint egy futót és egy kerékpárost támadott meg a II. kerületben februárban és áprilisban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A közlemény szerint a 39 éves férfi február 22-én spray-vel lefújt egy futót, majd megütötte egy vascsővel, április 22-én pedig egy kerékpározóra támadt, akit szintén lefújt spray-vel, majd megütött.

A BRFK külön nyomozócsoportot állított fel a férfi elfogására, amelynek eredményeként csütörtökön a Kálvária-hegy közelében elfogták a támadót, és előállították a kapitányságra. Hozzátették: a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indított eljárást a II. kerületi Rendőrkapitányság.

A rejtélyes erdei támadásokkal korábban az RTL Klub híradója is foglalkozott. Kiss Miklós terepfutó egy éve arról beszélt a csatornának, hogy őt is gázspray-vel próbálták lefújni, majd a támadó egy vasdoronggal esett neki. A személyleírások alapján ugyanaz a személy támadhatta meg őt is, mint aki idén rontott az erdőben a futókra és a kerékpárosra.