Kövér László: nem mindenki férfi, akinek 1-essel kezdődik a személyi száma

Kövér László: nem mindenki férfi, akinek 1-essel kezdődik a személyi száma

Vadai Ágnes (b2) ellenzéki képviselőtársnői körében. Forrás: a képviselő Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Házbizottsági ülésen, a napirendi pontok tárgyalása után tette szóvá Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője Kövér László (Fidesz-KDNP) házelnöknek az elmúlt időszakban a nőkre tett, a sajtó által is felkapott megnyilvánulásait – számolt be a képviselő videóüzenetében.

A DK-s politikus emlékeztetett arra, hogy Kövér László a közelmúltban arról beszélt, hogy az ellenzék nem része a magyar nemzetnek. Egy másik alkalommal úgy fogalmazott, hogy az ellenzék semmiben sem különbözik Rákosi Mátyástól vagy Gerő Ernőtől, illetve azt is mondta – Vadai szavai szerint –, hogy szánalommal tekint azokra, akiknek 2-essel kezdődik a személyi száma. Vadai úgy véli, hogy ezek súlyoson sértik a T. ház méltóságát.

Felvetéseire – Vadai elmondása alapján – Kövér László úgy reagált, hogy pusztán biológiai adottság alapján senki sem tekinthető nőnek és férfinak, erkölcsi és mentális értelemben pedig nem minősíthető nőnek az, aki nem teljesíti a női princípiumot. Vadai állítása szerint Kövér egyebek között beszélt arról is, hogy nem mindenki férfi, akinek 1-essel kezdődik a személyi száma.

A házelnök az ülésvezetését ért kritikákra azt felelte, hogy ha jól viselkedik az ellenzék, nincs büntetés. Ha viszont az ellenzékiek olyan szavakat használnak, mint az utóbbi időkben, mint például gazember, tolvaj, továbbra is megvonja tőlük a szót.

Emlékeztetett Vadai arra is, hogy a közelmúltban Szabó Tímea párbeszédes képviselőbe tapssal fojtották bele a kormánypárti képviselők a szót. Vadai Ágnes az ülésen elhangzottakból azt a következtetést vonta le, hogy ilyen akciókra a jövőben is lehet számítani.

https://www.facebook.com/vadaiagnes/videos/959661974451110/