Gémesi György: Jóval több a politikai döntés, mint a szakmai

Gémesi György: Jóval több a politikai döntés, mint a szakmai

Gémesi György, Gödöllő polgármester (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az nem partneri viszony, ha senkivel sem konzultálok, meghozok egy döntést, az érintettek pedig majd a sajtóból értesülnek – közölte a Magyar Hangnak adott interjújában Gémesi György annak kapcsán, hogy mennyire zajlik gördülékenyen a válságkezelésben a kommunikáció a kormány és az önkormányzatok között.

(...)

A valóság bekopogtatott az ablakon | Magyar Hang

Gödöllő polgármestere – egyben a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke – szerint amire most szükségük lenne, az a pénz. Ehelyett az önkormányzatoktól egyik pillanatról a másikra bevételeket vesznek el, miközben a koronavírus elleni védekezés extraterheket ró rájuk. Pedig – mint fogalmazott – ők vannak most a frontvonalban.

(...)

Gémesi György beszélt arról is, hogy habár képviselő-testületi ülés valóban nincs, de egyik ellenzéki politikus sem hívta fel, hogy szükség van-e a segítségére. – Ehelyett Vécsey László, a térség fideszes parlamenti képviselője a gödöllői időseket hívogatja, hogy van-e valamire szükségük. Azt már csak csendben kérdezem meg, hogy vajon honnan van meg ehhez a 65 év felettiek listája telefonszámmal? – közölte.

Polgármesterként milyen a viszonnyal a kormánnyal? Volt-e olyan őt is érintő döntés, amelyről csak a sajtóból értesült? Hogyan működik ilyenkor a kormányhivatal? A felelősség áttolása volt-e, hogy Orbán Viktor a polgármesterekre bízta, hogy szigorítanak-e saját településeiken? Mekkora érvágást jelentenek az önkormányzatoktól elvett bevételek? Kapnak-e a kormánytól bármilyen segítséget? Megnyugtatja-e, hogy Orbán Viktor munkahelyteremtést ígért? Van-e együttműködés helyben a városvezetés és ellenzéke között?

A válaszokat megtalálja a Magyar Hang április 30-án megjelent 2020/18. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 18. számban? Itt megnézheti!