Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Megszólalt a Jézus-karikatúra alkotója

Szerző: | 2020. május 02., 12:53 | Belföld

Pápai Gábor „Krónikus„ című Müller Cecíliát és Jézus Krisztust ábárzoló rajza. Forrás: a karikatúrista blogja: http://papaigabor.wordpress.com/2020/04/27/kronikus/

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilatkozott a Media1-nek a kormánypárti körökben felháborodást kiváltott, Jézus Krisztust és az országos tiszti főorvost ábrázoló karikatúra alkotója, Pápai Gábor. A karikatúrista ellen korábban a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese, Vejkey Imre személyiségi jogi pert indítását helyezte kilátásba.

HIRDETÉS - AIP

„Volt már ilyen – mondta a Media1-nek szombaton Pápai Gábor –, nem érzem úgy, hogy félnem kellene attól, hogy valóban megkeresnek, és tettleg bántalmaznak. A felhergelt közönség megelégszik azzal, hogy dühét szóban kiadja.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Arra pedig, hogy egy parlamenti párt (pláne a kisebbik kormányzópárt) bejelentését per indításáról mégiscsak komolyan kell venni, azt válaszolta: „A pernek is állok elébe. Nem vagyok jogász, de abból, amit eddig a megígért feljelentésről tudni lehet, nem hiszem, hogy megáll a bíróság előtt még a mai, nem éppen ideális körülmények között sem.”

A támadásokkal tehát Pápai szerint nem érdemes különösebben törődni, fölhívta viszont figyelmünket a Kötőszó című evangélikus közösségi blogban megjelent írásra, amelynek művészettörténész szerzője – bár nem tetszik neki a rajz – arra a következtetésre jutott:„Jézus »alapbetegsége« a mi bűnünk, az egyházunk bűne és igen, az én bűnöm is. Kereszten végezte – számunkra gyógyulást és megváltást hozva a szeretet isteni törvénye szerint.”

József Attila 1924-es perének történetéhez hozzátartozott, hogy az ítéletről megjelent tudósítások tették először szélesebb körben ismertté a költő nevét. Az eredetileg csak 300 példányban kinyomtatott vers 30.000 példányban jelent meg a Népszava bűnügyi rovatában. Pápai Gábor is megemlítette, hogy szerzői karikatúrablogjára, amelyet egy hónapban rendszerint húszezren tekintenek meg, a botrány kirobbanása óta eltelt két napban több mint harmincezren kattintottak.

Beperli a KDNP a Népszavát egy Jézust ábrázoló karikatúra miatt | Magyar Hang

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese személyiségi jogi pert indít az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján a Népszava szerintük Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt. Közben egykori KDNP-tag Lukácsi Katalin szerint a Népszavában megjelent karikatúra nem Krisztust gúnyolja, hanem Müller Cecíliát.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Jézus Krisztus, karikatúra, pápai gábor


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest