Kásler Miklós: Igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet

Kásler Miklós: Igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 4-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is megjelent a parlamentben az azonnali kérdések óráján. Több kérdést kapott. A jobbikos Lukács László György arról kérdezte a minisztert: Tetőzik-e már a járvány? A mai napon hány fertőzött egészségügyi dolgozó van? Kinyitják-e újra az iskolákat?

Kásler Miklós válaszában előbb megköszönte a szakmai kérdéseket, majd azt mondta: „A fertőzés a plató közelében van.” Az élet újraindulását május 4-től négy lépcsőben képzelik el: az elsőben van az egészségügy lassú elindítása is. A miniszter azt is elmondta, az összes megbetegedés 13,7 százaléka köthető egészségügyi dolgozókhoz, ami azt jelenti, körülbelül 370-en fertőződtek meg, akik közül egy dolgozó halt meg.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó ezt követően azt kérdezte Kásler Miklóstól, mikor nyújtja be a lemondását, miután a 41 éves elhunyt tatabányai dolgozó felesége azt állítja, a koronavírusban meghalt férjének nem volt alapbetegsége, a kormányzati oldalon mégis azt állították. Majd ugyancsak egy olyan esetet idézett fel, amelyben az egészségügyi alapellátások vírus miatti átstrukturálása alatt állítólag egy kétgyermekes, 32 éves anya – akinek negatív lett a koronavírus tesztje – agyhártyagyulladásban életét vesztette.

A miniszter válaszában azt mondta: „A kéthavonta ismétlődő »mondjon le, mondjon le« ismételten elhangzott, igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet, bár a történet ennél sokkal…” Itt az ellenzéki képviselők nem tetszése miatt nem tudta befejezni a mondatát Kásler Miklós. Ezt követően viszont úgy folytatta, ha a tatabányai betegápoló ügyében történt hiba, akkor az az ellátó intézmény és orvos felelőssége. A miniszter – az Index beszámolója szerint – ezt követően távozott a parlamentből.

Kásler Miklós: Igaz történetekkel szórakoztatja a parlamentet | Jövő TV

Részletek a cikkben: http://www.jovotv.hu/2020/05/04/igaz-tortenetekkel-szorakoztatja-a-parlamentet-kasler-ket-koronavirusos-halalesetrol/ Olvasd el a híreke...