Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Simonka György rokonainak tizenegy dohánybolt termeli a tízmilliókat

Szerző: | 2020. május 05., 06:28 | Belföld

Orbán Viktor és Simonka György a Karmelita kolostorban (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Simonka György unokahúga és unokaöccse érdekeltségébe összesen tizenegy trafik tartozik, utóbbi 19 évesen fogott bele az üzletbe. 

Simonka Györgyre, a Fidesz vád alá helyezett Békés megyei országgyűlési képviselőjére 850 millió forintos vagyonelkobzást kért az ügyészség. És bár a politikus vagyonnyilatkozata rendkívül szerény, közeli rokonainak igencsak jól megy az üzlet. Simonka két családtagjának érdekeltségébe összesen tizenegy nemzeti dohánybolt tartozik, amelyek az elmúlt években több milliárd forint bevételt termeltek – derítette ki a 24.hu.

Simonka György unokahúga 2013 óta résztulajdonosa a dohányáru-kiskereskedelemmel foglalkozó Déliker Trade Betéti Társaságnak, amely Battonyán, Mezőkovácsházán, Békéssámsonon, Kunágotán, és Csanádapácán üzemeltet trafikokat. Az elmúlt években a cég 800 millió forint körüli árbevételt produkált évente, és 30-40 milliós hasznot hajtott a tulajdonosoknak. Tóth Renáta egyébként már 22 évesen azt az alapítványt vezette Pusztaottlakán, ami a Simonka Györgyhöz köthető leggyanúsabb ügyleteket bonyolította.


HIRDETÉS

Ennél is jobban megy az üzlet Simonka György unokaöccsének, ő 2014 óta tulajdonosa a Tabacum Bt.-nek, amely hat településen – Battonyán, Kevermesen, Medgyesegyházán, Almáskamaráson, Dombegyházán és Pusztaottlakán – működtet nemzeti dohányboltokat. Tóth Zsolt a jelek szerint született üzletember, ugyanis mindössze 19 éves volt, amikor tulajdonosként beszállt a társaságba. A Tabacum bevétele az elmúlt öt év mindegyikében meghaladta a 900 millió forintot, és több tízmillió forint hasznot hozott a tulajdonosoknak.

Simonka György és társai pere már megkezdődött, a vád szerint a fideszes politikus irányíthatta a bűnszervezetet, amely költségvetési csalással 1,4 milliárdos kárt okozhatott.

Címkék: bűnszervezet, Fidesz, költségvetési csalás, nemzeti dohánybolt, Simonka György, Tóth Renáta, Tóth Zsolt, trafik


HIRDETÉS
Építeni muszáj, élni nem

Építeni muszáj, élni nem

A piaci verseny helyébe a pályázati pénzekért folyó tülekedés lépett. Fejlesztési forrásokhoz kizárólag a „mieink” jutottak, s a hűbéreseink hűbéresei. Felépült a nemzeti középosztály: kicsi, korrupt és bunkó, de legalább a miénk. Aki nem hódolt be, tönkrement.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest