Hadházy: Titkolják, tesztelték-e már Orbán Viktort

Hadházy: Titkolják, tesztelték-e már Orbán Viktort

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Titkolják, hogy tesztelték-e már koronavírusra Orbán Viktort és a kormány többi tagját – erről számolt be Faceboook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, miután írásbeli kérdést intézett a témában a miniszterelnökhöz. Arra Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter megbízásából végül Rétvári Bence államtitkár válaszolt, aki szerint Magyarországon a tesztek elvégzése teljes mértékben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előírásai szerint történt.

„A WHO álláspontja szerint tesztet csak a gyanús esetekben érdemes elvégezni, vagyis azoknál, akik tüneteket mutatnak vagy találkoztak koronavírusos fertőzöttel. Ezen szabályok alól az állami vezetők sem kivételek” – írta Rétvári. Hozzátette, a kért információ személyes adatnak minősül, amit egyetlen állampolgárral kapcsolatban sem lehet nyilvánosságra hozni.

Hadházy szerint „Rétvári rosszul tudja, Magyarországon a tesztelés nem a WHO ajánlásainak megfelelően kerül sor. Ha így lenne, sokkal-sokkal több tesztet végeztünk volna már. Rétvári a GDPR-ra, személyes adatok védelmére hivatkozik, szerinte ezért nem válaszolhat. Csakhogy én nem őt, hanem személyesen a miniszterelnököt kérdeztem, a saját adatait pedig mindenki megadhatja, ha akarja. És azért egy járvány idején egy miniszterelnök egészségügyi státusza több, mint személyes adat. Különösen, ha propagandaokokból egy csomó kórházba rohangált teljesen feleslegesen.” Az LMP volt társelnöke úgy vélte továbbá, hogy a kormányfőn sokszor nem volt maszk, amikor szerinte kellett volna legyen.

Balul sült el Orbán Viktor lázának megmérése Szekszárdon | Magyar Hang

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel a Tolna Megyei Balassa János Kórházban tett váratlan látogatást; az ellenőrzés keretében végigjárta - majd a közösségi oldalán bemutatta - a Covid-gyanús vagy igazolt fertőzöttek szakmai eljárásrendnek megfelelő ellátási helyszíneit - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Érdekesség, hogy bár Hadházy a csatolt kérdése alapján csak a kormányfőre volt kíváncsi, Rétvári válaszában már úgy idézték ezt, hogy „tesztelték-e már Miniszterelnök Urat és más kormánytagokat.”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.