Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A kormány az álhír forrása – Szél Bernadett levelet írt a Néppárt tagjainak

Szerző: | 2020. május 08., 20:31 | Belföld, EU, Külföld

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) megérkezik az Európai Parlament brüsszeli székházába, az Európai Néppárt tanácskozására 2019. március 20-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szél Bernadett is beszállt az Orbán Viktor és az Európai Néppárt közötti levelezésbe. A független országgyűlési képviselő azt fejtette ki a pártcsalád tagjainak, hogy szerinte mi mindenben tájékoztatta őket félre a magyar miniszterelnök vagy éppen miről nem beszélt.

HIRDETÉS - AIP

Szél Bernadett felidézte, hogy Orbán Viktor nemrég levelet írt az Európai Néppárt tagpártjainak, amelyben azt állította, egy valós alap nélküli, példátlan támadás és dezinformációs kampány zajlik Magyarország ellen a felhatalmazási törvény kapcsán. Szerinte az „összehangolt politikai támadás” résztvevői azt híresztelik, hogy a parlament bezárt, holott rendszeresen ülésezik. Az ellenzéki politikus szerint ugyanakkor a parlament bezárásáról szóló „híresztelés” magától a kormánytól származik. Éppen ők érveltek ugyanis a korlátlan felhatalmazást adó törvény mellett azzal, hogy a parlament a járványhelyzet előrehaladtával nem fog tudni összeülni.

A független képviselő kitért arra is, hogy „miután a parlament működésképtelenségére hivatkozva korlátlan felhatalmazást szavaztak Orbán Viktornak”, kiderült, hogy a miniszterelnök nagyon is számít a parlament munkájára. Ám miközben európai kritikusai előtt „eljátszotta, hogy nincs ideje a járványon kívüli ügyekkel foglalkozni”, a parlamentet a járványhoz semmilyen szálon nem kapcsolódó törvényekkel árasztotta el. – Kihasználva, hogy az ország a járványra figyel és megkerülve a társadalmi egyeztetést, botrányos törvények sorát terjesztették a parlament elé. Jó példa erre a kulturális közalkalmazottak jogfosztása, vagy olyan korrupciógyanús üzletek titkosítása, mint a Kína számára példátlan európai gazdasági térfoglalást lehetővé tévő, túlárazott, jelentős részben kínai hitelből finanszírozott Budapest-Belgrád vasútvonal. A hivatalos nemváltoztatás betiltása, vagy legutóbb a nők elleni és családon belüli erőszak megszüntetéséről szóló Isztambuli Egyezmény elutasítása szintén ide tartozik – sorolta.

A felhatalmazási törvényre pedig szerinte azért volt szükség, hogy Orbán Viktor országgyűlési vita nélkül határozhasson százmilliárdok sorsáról, korlátozzon alapvető jogokat és büntethessen ellenzéki vezetésű önkormányzatokat. – Így történhet meg az, hogy egyik nap arra ébredünk, hogy a járványra hivatkozva rendelettel veszik el egy ellenzéki vezetésű önkormányzat adóbevételeinek egyharmadát, a másik napon pedig lenullázzák a maradék információs jogainkat is, három hónapra nyújtva a közérdekű adatok kiadását – írta a képviselő.

Orbán Viktor egyébként péntek reggeli rádióinterjújában beszélt a Néppárthoz fűződő viszonyáról és azt mondta, hogy amíg lehet, egyben kell tartani a családot.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Néppárt, koronavírus, Orbán Viktor, Szél Bernadett, túlhatalomtörvény


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest