Márki-Zay Péter: Mutassuk meg ennek a pártállamnak, hogy nem tűrjük ezt a fajta megfélemlítést

Márki-Zay Péter: Mutassuk meg ennek a pártállamnak, hogy nem tűrjük ezt a fajta megfélemlítést

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek délután öt órára dudálós tüntetést hirdettek Márki-Zay Péterék Hadházy Ákossal közösen Gyulára.

A demonstráció oka, hogy a keddi eset után szerda hajnalban a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester-féle Kossuth Kör gyulai vezetőjét is előállították és rabosították rémhírterjesztés miatt a rendőrök egy Facebook-poszt miatt. 

– A mai napon olyan történt, ami a sötét pártállami időket idézi – mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a tüntetést bejelentő Facebook-videójában.

Hadházy posztja miatt vittek el a rendőrök egy újabb ellenzékit - dokumentummal | Magyar Hang

„Hogy mire kellett ez a járvány Orbán Viktornak, jól mutatják az eddigi intézkedései, amelyek nem a védekezésről szólnak, hanem a politikai hatalomépítésről és a korrupció további felpörgetéséről” – fogalmazott.

Hozzátette: kedden, majd szerdán is teljesen ártatlan, kormánykritikus megjegyzésért a legsötétebb pártállami időket idéző megfélemlítésben részesítettek tisztességes magyar állampolgárokat.

https://www.facebook.com/markizaypeter/videos/234236861010524/

Csóka-Szűcs János valaha a Fidesz vezetője volt. Legutoljára hasonló letartóztatásban a '80-as években, egy március 15-i koszorúzás után volt része. Ezt az embert, akinek már van gyakorlata a pártállam elleni küzdelemben, őt fogjuk most támogatni – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Mutassuk meg ennek a pártállamnak, hogy nem tűrjük ezt a fajta megfélemlítést, amit a hatalmuk megtartása érdekében vezettek be – mondta a pénteki tüntetés kapcsán. Hozzátette: ha Orbán Viktor Rákosi-féle módszerekhez nyúl, akkor már most elkezdhet kipcsakul tanulni, mert nem lesznek békés, Magyarországon töltött nyugdíjas évei.

„Ebben hír sincs, nem hogy rémhír" | Magyar Hang

Csóka-Szűcs János azt mondta a Magyar Hangnak, hogy szerda reggel 6 órakor szálltak ki hozzá az egyenruhások, három rendőrautóval. A hatóság nem tétlenkedett, egyből házkutatásba fogtak, és lefoglalták telefonját és számítógépét.

Csóka-Szűcs azt mondta, azzal gyanúsítják, veszélyeztette a járvány elleni védekezést azzal, hogy megosztotta Hadházy Ákos április 20-i posztját, melyben a független országgyűlési képviselő a kórházi ágyak 60 százalékos kiürítésére vonatkozó kormányzati intézkedéssel szemben tiltakozott – egyúttal hírt adott a gyulai dudálós tüntetésről. Hadházy begyezéséhez Csóka-Szűcs János azt is hozzátette, hogy Gyulán ez szerinte 1170 ágy kiürítését jelenti. A hatóság szerint ez így kimeríti a rémhírterjesztés bűntettét.

Hadházy Ákos az üggyel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet a Magyar Hangnak, hogy az esetből jó következtetést kell levonni. Szerinte a helyes következtetés nem az, hogy az embereknek ezután félniük kell, hanem az, hogy a hatalom fél attól, hogy az emberek nem érik be a mormogással, hanem cselekedni is hajlandók lesznek. – Amíg az Európai Unió tagja Magyarország, addig a megfélemlítést szolgáló vegzálásnál nem tud továbbmenni a hatalom. Szerintem ez az akció sem az egyén megfélemlítéséről szól, hanem inkább kollektív félelmet próbál generálni – magyarázta a képviselő.