Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az útépítésért felelős miniszteri biztos házához vezető utat állami pénzből építik ki

Szerző: | 2020. május 14., 08:17 | Belföld

Forrás: Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alig nevezték ki a budapesti útépítési program koordinálásáért felelős miniszteri biztossá Szatmáry Kristófot,  a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi államtitkárát, fideszes országgyűlési képviselőt, máris hatalmas „szerencse” érte – írja a 24.hu.

HIRDETÉS - AIP

A Szatmáry tulajdonában álló Nimfeum Kft. 49,6 millió forintot kapott arra, hogy badacsonytomaji pincészete mellé egy panziót is kialakítson. A pénzből a politikus az építkezés költségeinek több mint 40 százalékát fedezhette.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A Nimfeum Kft. a honlapján azt ígéri, hogy a Villa Salve névre keresztelt szálláshelyet hamarosan meg is nyitják a látogatók előtt.

Ehhez pont jókor jött, hogy a kormány tavaly novemberben döntött arról, hogy költségvetési átcsoportosítással 465 millió forint támogatást ad Badacsonytomaj önkormányzatának útrekonstrukciós célokra. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a támogatás az aszfaltozáson és a támfaljavításokon kívül a vízvezetékrendszer felújítására is felhasználható.

A központi forrásból érkező pénzből azt a néhány kisebb forgalmú külterületi utat javítják fel, amelyeken Szatmáryék birtokához, valamint a Ranolder-villához lehet eljutni. Ez utóbbi korábban a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Zrt. tulajdonában volt, de – mint beszámoltunk róla – nemrég a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese, Rákay Philip érdekeltségébe került.

Rákay Philip cége szerezte meg a Balaton-part történelmi villáját | Magyar Hang

Ranolder János néhai veszprémi püspök badacsonytomaji nyaralója nemrég még Tiborcz István portfóliójába tartozott. A csaknem négyezer négyzetméteres telken álló, felújításra szoruló villaépület április elején került a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettesének érdekeltségébe – tudta meg a 24.hu. Rákay cége az Opten cégadatbázis adatai alapján azt a társaságot vásárolta meg, amelyik februárban lett a Ranolder-villa tulajdonosa.

A település polgármestere a portálnak elmondta, az elmúlt években többször is pályáztak a Belügyminisztériumhoz, de az elmúlt tíz évben csak egyetlen, 11 millió forintos összeget sikerült nyerniük, amihez ráadásul 5 millió forint önrészt kellett biztosítaniuk.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Nemzetgazdasági Minisztérium, Nimfeum Kft., Rákay Philip, Szatmáry Kristóf, Tiborcz István, Villa Salve


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest