Titkolják, miért kapott diplomata-útlevelet a Csíki Sör-ös

Titkolják, miért kapott diplomata-útlevelet a Csíki Sör-ös

Lénárd András öt éve, az első Székely Fesztiválon a Millenárison. (Fotó: Fotó Archív)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hat napja megírtuk: magyar diplomata-útlevéllel járhatja a világot a Csíki Sör tulajdonos-igazgatója, Lénárd András, aki belekerült egy furcsa budapesti betörési ügybe is, közben pedig  milliárdokkal támogatja a magyar állam a székelyföldi új vállalkozásait. Az üzletembert egyébként embercsempészet miatt keresik az Amerikai Egyesült Államokban. 

Kérdésünkre a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem árulta el, kinek a felterjesztésére és miért kapott diplomata-útlevelet a kétes hírű vállalkozó. 

Írásunk nyomán írásbeli kérdés nyújtott be a külügyminiszterhez Bencsik János független országgyűlési képviselő is. Mikor, kinek a felterjesztésére, milyen célból és milyen időszakra kapott diplomata-útlevelet Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosa? – kérdezte, és a Parlament honlapján mától olvasható a semmitmondó válasz is, melyet Magyar Levente államtitkár jegyez: „a diplomáciai útlevelekkel kapcsolatban a Külgazdasági és Külügyminisztérium minden esetben a törvényi előírásoknak megfelelően jár el”.

Diplomata-útlevél és közpénzmilliárdok az erdélyi sörgyártónak | Magyar Hang

Kisstílű csaló vagy befolyásos politikusokkal, barátokkal rendelkező NER-lovag a Tiltott Csíki Sört gyártó székelyföldi cég vezetője? Az is lehet, hogy mindkettő egyszerre - Lénárd András útját különféle bűncselekmények és rengeteg magyar közpénz jelzi. Most ehhez az életúthoz teszünk hozzá fontos, elsőként a lapunkban megjelenő mérföldköveket.