Varga Judit szerint Kövér László egy régimódi úriember

Varga Judit szerint Kövér László egy régimódi úriember

Orbán Viktor és Varga Judit (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn, a Parlamentben úgy fogalmazott, hogy Kövér László „megengedheti magának, hogy régimódi úriemberként többre tartsa a nőket”. Az ellenzék pedig semmiféle nővédelmet és egyenjogúságot nem kérhet számon rajta, amíg a követői őt női, anyai, emberi méltóságában sértő kommentekkel árasztják el a közösségi médiát – írta az Index.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) a napirend előtti felszólalások után azonnali kérdések során hétfőn arról faggatta Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy vajon megfelelően ellátja-a családon belüli erőszak áldozatainak védelmét. A jobbikos politikus felidézte Kövér László kijelentését, amelyben a házelnök kijelentette, hogy –szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-essel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb". 

Varga Judit kijelentette, hogy a valódi cselekvésben hisz, nem a hisztériakeltésben, épp ezért hirdette meg, hogy 2020 legyen az áldozatsegítés éve. Varga szerint a témában civil és szakértői munkacsoporott is létrehozott.

A miniszter elmondta, az ülésre készülve átnézte az ellenzék női politikusainak oldalait és elképedt, mert szerinte minden bejegyzés alatt őt női, anyai, emberi méltóságában sértő kommentek hemzsegnek. – Maguk ne kérjenek rajtam számon semmiféle nővédelmet és egyenjogúságot, amíg az önök követői ilyen megjegyzéseket engednek meg az önök oldalán – mondta Varga Judit.

A szintén jobbikos Potocskáné Körösi Anita ezt követően hangsúlyozta, Vargának el kellene határolódnia a kormánypárti politikusok korábbi, szexista megjegyzéseitől. A képviselő a miniszter Kövér László fent idézett kijelentésére adott reakcióját idézte, amely szerint „Kövér László szavai tiszteletet mutatnak a nők iránt”. Mindez Potocskáné szerint „megbocsáthatatlan”.

Viszontválaszában Varga Judit azt mondta, hogy szerint Kövér László „megengedheti magának, hogy régimódi úriemberként többre tartsa a nőket”, és ne akarja őket ilyen helyzetben látni. A miniszter szerint az érem másik oldala, hogy a nőknek jól esik, amikor előzékenyen viselkednek velük szemben.