Kásler Miklós: „Nincs a kormányon támadási felület” – videóval

Kásler Miklós: „Nincs a kormányon támadási felület” – videóval

Kásler Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) miniszterjelöltje a kinevezése elõtti meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter is felfedezte a közösségi média fontosságát a kommunikációban. Miniszteri percek címen indítottak ugyanis sorozatot az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Facebook-oldalán. Az első részben a bevezető alatt az Emmi lépcsőjén a dolgozószobájába tartó minisztertől a nézők megtudhatták:

„Az ellenzék nagyon nehéz helyzetben van, mert a magyarországi koronavírus-járvány lefutása – bármilyen összevetésben – rendkívül kedvező, nincs a kormányon támadási felület.” A sokak által bírált kórházi ágyfelszabadítás kapcsán elmondta: az ágyszámokat úgy kellett kialakítani, hogy a fertőzöttek részére akkor is legyen elegendő ágy, lélegeztetőgép és intenzív terápiás lehetőség, ha a járvány a legkedvezőtlenebbül alakul. – Mindig két-három hétre előre terveztünk, és folyamatosan módosítottuk az intézkedéseket annak megfelelően, hogy a járvány hogyan alakult – tette hozzá.

A kérdező szerint egy hecckampány indult az egészségügyi kormányzat ellen. Ezzel kapcsolatban Kásler szerint végig kell gondolni, mi lett volna, ha Magyarországon is olyan a helyzet alakul ki „mint New Yorkban, Olaszországban, Skandináviában vagy máshol”.

https://www.facebook.com/kaslermiklostamogatoi/videos/vb.100856134882624/1139753559717818/?type=2&theater

„Hála istennek a megfelelő ritmusban meghozott megfelelő intézkedések megelőzték ennek (a máshol látható súlyos helyzetnek) a helyzetnek a kialakulását. Mivel a fertőzöttek száma az utolsó néhány napban jelentősen csökkent, és nem tudjuk kiszámítani azt, hogy a járvány hogy alakul, a járvány készültségének fenntartása mellett, több lépésben, lassan, fokozatosan megfontolva a lépéseket, elindítottuk az egészségügyet, hogy visszaálljon az eredeti helyzet a nem pontosan meghatározó jövőben” – tudhattuk meg a minisztertől.

Hétfőn a Népszava arról írt, hogy az egészségügy egyre inkább Pintér Sándor belügyminiszter felügyelete alá kerülhet, ennek tudható be, hogy a belügyminiszter az egészségügy több szereplőjével, többek között a Magyar Orvosi Kamara elnökénél is érdeklődött az egészségügy átalakításának lehetőségeiről.

A 444.hu szintén arról írt, hogy inog Kásler miniszteri széke, a miniszterelnök helyzetértékelése szerint a vírusválság közepén ugyan nem szerencsés lecserélni az egészségügyi vezetés felelősét, de a háttérben már megkezdődött az átszerveződés és a helyezkedés. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.