Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Jöhet a munkahelyvédelmi bértámogatás harmadik verziója

Szerző: | 2020. május 21., 21:02 | Belföld

Budapest, 2019. október 1. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a minisztérium és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Országos Vállalkozói Mentorprogramjának közép-magyarországi nyitórendezvényén Budapesten, a Mercure szállóban 2019. október 1-jén. MTI/Kovács Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Portfólió és a Magyar Gépjárműipari Egyesület közös online konferenciáján tett említést az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, György László a munkahelyvédelmi bértámogatás harmadik verziójáról.

HIRDETÉS - AIP

A politikus a Portfolio cikke szerint beszélt a vállalkozások számára már elérhető mentőcsomagról is, kifejtve, hogy annak arányosnak kell lennie, miután azok pénzét költik, akiknek segíteni szeretnének. Szerinte az első fázisban a gyors levegőhöz jutás volt a fő szempont, most pedig a második fázisban járunk, amikor a munkahelyteremtésnek is előtérbe kell kerülnie. A harmadik fázis céljaként a kiemelt iparágak, mint a turizmus, vekreatívipvendégláv-, élelmiszer- és egészségipar megerősítését tűzik ki célul, valamint új iparágak felfuttatását. Ez utóbbi csoportba tartozhat az önvezető autózás, a hidrogén alapú gazdaság, a mesterséges intelligencia vagy az adatipar.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

2020 és 2022 között öt fő területen avatkoznak be a gazdaságba, körülbelül 9200 milliárd forint értékben, ami a GDP 18-20 százalékát jelenti.

A magyar high-tech és zöld kkv hatékonyságnövelő pályázat 50 milliárdos keretére május 29-től lehet pályázni, ez 60 ezer munkahely megtartását segítheti elő. A munkahelyteremtő támogatásokkal összesen 74 ezer munkavállalót segíthetnek vissza a munkaerőpiacra.

A versenyképesség-növelő támogatásra már 122 milliárdos igény jött, a legtöbben az élelmiszeriparból jelentkeztek.

György László megemlítette, hogy jöhet a munkahelyvédelmi bértámogatás 3. verziója, de részleteket még nem kívánt elárulni. Viszont hozzátette, nagy dobás is lesz benne.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: György László, koronavírus-járvány, Magyar Gépjárműipari Egyesület, munkahelyvédelem


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest