Sneider: Ha a frakció ki is zár, akkor sem lépek ki

Sneider: Ha a frakció ki is zár, akkor sem lépek ki

Sneider Tamás pártelnökként, mellette Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, és Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő a Jobbik évadnyitó rendezvényén a budapesti Dürer Kertben 2019. február 2-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sneider Tamás reméli, a Jobbik elnöksége „nem süllyed arra a szintre”, hogy Kövér Lászlóval kezdjen kooperálni a minden áron való eltávolítása érdekében. A párt nemrég közölte, hogy Sneider helyett Balczó Zoltánt szeretné az Országgyűlés alelnökének, de Sneider nem hajlandó távozni a pozícióból. Mint most a Facebook-oldalán írta, a munkáját minőségi kritikával nem illették.

A Jobbik korábbi elnöke leszögezte, ha ki is zárják a frakcióból, akkor sem fog kilépni a pártból. Elmondása szerint ő ezért a közösségért már rengeteget dolgozott, rengeteg áldozatot hozott, és rengeteg jogos, illetve jogtalan támadást elviselt.

„Én úgy érzem, hogy tettem már le annyit a képviselői munkámmal is az asztalra, amiért cserébe a minimum, amit megérdemlek, hogy ne kelljen csöndben elballagnom, amikor már nincs rám égető szüksége a jelenlegi elnökségnek. A pártért és az ellenzéki választók hiteles és higgadt, szakmailag is komolyan vehető képviseletéért fogok dolgozni. Mert nem merülhet ki az ellenzéki politizálás a hangoskodásban. Tartalommal kell azt feltölteni, és nem elég mindig ugyanazt az ócska lemezt pörgetni. Az ellenzéki választók többet érdemelnek az O1G-nél és az üres, populista kommunikációs szólamok ismételgetésénél” – üzente Sneider Tamás.

Kedden írtuk, hogy több parlamenti bizottságban is cserét tervez a Jobbik azt követően, hogy bejelentette Sneider visszahívásának szándékát. Az Európai ügyek bizottságának eddig Balczó volt az alelnöke, az ő helyén Dudás Róbertet látnák, míg Sneidert a Nemzeti Összetartozás bizottságba, valamint a Népjóléti bizottságba kívánták delegálni. A most a frakcióból kizárni szándékozott Varga-Damm Andrea eddig a Honvédelmi bizottság alelnöke volt, őt a Törvényalkotási bizottságba kívánták sima tagnak átültetni.

Nem ez az első konfliktus Sneider és a mostani pártvezetés között. A párt még márciusban közölte, hogy aki távozik a frakcióból, az nem lesz 2022-ben közös ellenzéki jelölt. Sneider akkor közölte, hogy nem enged a zsarolásnak.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.