Órákig feküdhetett egy koronavírusos beteg mellett a kórházban egy vecsési nő

Órákig feküdhetett egy koronavírusos beteg mellett a kórházban egy vecsési nő

A Jahn Ferenc Kórház üresen álló kórterme. Képünk illusztráció! (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Órákon keresztül feküdt a Jahn Ferenc kórház egyik kórtermében egy koronavírusos beteg mellett egy vecsési nő – az érintett erről az RTL Klub Híradójának számolt be. Az intézmény állítja, hogy ők szabályosan jártak el.

Perjés-Kiss Beatrix múlt hét csütörtökön került be a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sürgősségi-, majd sebészeti osztályára egy kórterembe hasfájásos tünetekkel két másik beteg mellé. A nő az RTL Klubnak azt mesélte, hogy este hét órakor kapták a hírt az egyik sebészorvostól, miszerint a mellette fekvő idős nő koronavírus-tesztje pozitív lett. Elmondása szerint még hallották is, hogy az orvosok a folyosón vitatkoznak, az egyikük azt mondta, hogy mindenképpen el kell mondani ezt a kórteremben lévőknek.

Ezután becsukták az ajtót, „onnantól senki se ki, se be” – mesélte a nő. Mint mondta, neki akkor már lecsepegett az infúziója, így hívta a nővért, aki már teljes védőfelszerelésben ment be hozzá. Este 11 óráig vagy éjfélig vártak, míg megérkezett értük a betegszállító, hogy a fertőző osztályra átvigyék őket, addig azonban együtt voltak a kórteremben a koronavírusos beteggel.

Perjés-Kiss Beatrix állítása szerint maszkot nem kaptak, azt maguknak kellett megoldaniuk, hogy legyen, igaz, viselni muszáj volt. Ráadásul ugyanazt a mosdót használták a fertőzött beteggel órákon keresztül.

Másnap végül kiengedték a kórházból és vállalnia kellett, hogy otthoni karanténba vonul.

Az RTL Klubnak a Jahn Ferenc kórház azt írta, hogy a fertőzött nőt a két másik betegtől megfelelő távolságra fektették a kórteremben, emellett minden betegnek sebészi maszkot kellett viselnie.

Perjés-Kiss Beatrix azt mondta, ha pozitív lesz a koronavírus-tesztje, feljelentést tesz.