Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Tovább korlátoznák, mire költhetik az iparűzési adót az önkormányzatok

Szerző: | 2020. június 03., 16:05 | Belföld

Az Országgyűlés plenáris ülése március 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Törvénybe írná a kormány, hogy a helyi iparűzési adóbevételből tilos lesz a hivatali dolgozók bérére költeni – derül ki a 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslatból, amelyet a Hvg.hu vett észre. Eddig egy előre meghatározott határig lehetett erre a célra költeni a helyi iparűzési adót, a törvény megszavazása esetén viszont ez tilos lenne.

HIRDETÉS - AIP

A kormány azonban más, az önkormányzatok gazdálkodását szabályozó jogszabályon is változtatna. Elvennék az önkormányzatoktól azt a lehetőséget is, hogy az ingatlanokon elhelyezett reklámhordozókra adót vessenek ki.

Hitelt viszont valamivel könnyebben vehetnek fel az önkormányzatok, mint eddig. Most csak kormányzati engedéllyel adósodhatnak el a települések, ez után viszont 200 milliárd forint értékig köthetnek évente egy rövid lejáratú hitelszerződést. A gyakorlatban ezt azt jelentheti, hogy a decemberi iparűzési adó bevételét a májusi megfizetésig visszapótolhatják a költségvetésükbe – írja a portál.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: eladósodás, iparűzési adó, költségvetés, kormány, önkormányzat, törvényjavaslat


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest