Hamvakat találtak a töki önkormányzat páncélszekrényében

Hamvakat találtak a töki önkormányzat páncélszekrényében

Fotó: Facebook/Tök Közság Önkormányzata

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy elhunyt férfi hamvaira bukkantak Tök önkormányzatának páncélszekrényében – fedezte fel a 444. A település Facebook-oldalán kedden számoltak be arról, hogy másnap tíz órai kezdettel vesznek búcsút a halottól a református temetőben. „Külön köszönet jár a Töki Református Egyházközségnek és Wollner István Tiszteletes Úrnak, aki elvállalta a búcsúbeszédet” – olvasható a bejegyzésben.

Ezek után kérdezett rá egy kommentelő, hogy kerültek oda azok a bizonyos hamvak. Tök község önkormányzata erre azt a választ adta: „Nem kerestük a miértet, a mikort, a hogyant! Részünkről megtettük, amit a jóérzésünk diktált!”

A Blikk kereste meg Wollnert, hátha választ kap a kérdésekre, de a bulvárlap sem járt nagyobb szerencsével. „Nagyon ritka, hogy ilyen módon vegyenek búcsút egy elhunyttól, de emberbaráti szeretetből megtettem” – válaszolta titokzatosan a tiszteletes. Ezután a lapot Bősze András polgármesterhez irányította, akit eddig hiába kerestek, utolérhetetlennek bizonyult.