Futballstadiont építenek Egerben, háromezer férőhellyel kalkulálnak

Futballstadiont építenek Egerben, háromezer férőhellyel kalkulálnak

Szentmarjay Tibor Stadion Egerben (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közbeszerzési eljáráson keres tervezőt és kivitelezőt az egri labdarúgócsapatot működtető cég a helyi stadion megújítására. A pályázati felhívás szerint a Szentmarjay Tibor Stadiont a rekonstrukcióval másodosztályú mérkőzések rendezésére tennék alkalmassá. A magántulajdonban álló Eger SE jelenleg a harmadik vonalat jelentő NB III.-ban szerepel.

A Közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás szerint a meglévő stadiont újítanák fel. A jelenlegi lelátót elbontanák, a helyére pedig egy 3012 néző befogadására alkalmas új lelátó kerülne és új fejépületet is felhúznának. A tervezőnek 222 darab parkoló elhelyezéséről, 60 személy befogadására alkalmas öltözőkről, valamint orvosi, illetve doppingszobákról, VIP-termekről, büfékről, jegypénztárakról és vécék kialakításáról kell gondoskodni. A kiírás szerint a teljesítési határidő a szerződés hatálybalépésétől számított 15 hónap.

Az Eger Labdarúgó Sport Kft. kiírásában többek között feltétel, hogy az ajánlattevőnek az elmúlt egy évből rendelkeznie kell legalább egy befejezett sportlétesítmény-fejlesztésben szerzett referenciával. A pályázók szeptember 15-ig adhatják be ajánlataikat.

Kipereltük az egri vármúzeum igazgatójának pályázatát: nincs sem szakirányú, sem jogi, sem közgazdasági diplomája | Magyar Hang

Az Eger Labdarúgó Sport Kft. a cégadatbázis szerint az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület és a Lend-Ball Beruházó és Szolgáltató Kft. tulajdona, utóbbi a többségi tulajdonos. A Lend-ball Kft. egy 2018-ban alapított cég.

Az MTI 2018-as híre szerint a kormány 2,4 milliárd forintot különített el az 1954-ben épült Szentmarjay Tibor Stadion felújítására. Akkor a támogatást bejelentő Nyitrai Zsolt egri fideszes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján úgy kalkuláltak, hogy már 2019-re elkészülhet az új létesítmény.

Eger futballcsapata legutóbb a 2012-2013-as idényben szerepelt az NB1-ben, amelynek végén kiesett. Az Érsekkert közelében található stadion már akkor sem felelt meg a feltételeknek, így hazai találkozóit is más városokban, többek között a Debrecen régi, Oláh Gábor utcai stadionjában játszotta.