Hűtőszekrények és hulladék gyulladt ki egy kőbányai ipartelepen

Hűtőszekrények és hulladék gyulladt ki egy kőbányai ipartelepen

Füst gomolyog Kőbányán, a Sírkert úton, egy ipari területen, ahol hűtőgépek és műszaki cikkek kaptak lángra 2020. június 5-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bontásra váró hűtőszekrények és egyéb fémhulladékok gyulladtak meg a főváros X. kerületében, Kőbányán, egy Sírkert utcai ipartelepen péntek késő délután – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. A lángok nyomán keletkezett füst 50-100 méter magasba csap fel az égő hulladék felett, ám a tűz nem veszélyeztet épületeket – közölte Kisdi Máté.

Mint a szóvivő elmondta: A fővárosi tűzoltók öt vízsugár bevetésével kezdték meg a 300 négyzetméternyi területen pusztító lángok oltását, és megakadályozták a tűz továbbterjedését. „A Katasztrófavédelmi Mobil Labor végigjárta a környező utcákat, és a szakemberek megállapították, hogy a füstnek nincs környezetkárosító hatása az utcaszinten” – közölte a szóvivő.