Újabb alagutat talált a rendőrség a szerb–magyar határon

Újabb alagutat talált a rendőrség a szerb–magyar határon

Alagút a magyar-szerb határon a rendőrség 2020. június 5-én közreadott felvételén (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éjszaka folyamán intenzív mozgás volt az ideiglenes biztonsági határzár mentén Csongrád-Csanád megyében. A Magyar Honvédség szolgálatot teljesítő járőre és a Szeged Határrendészeti Kirendeltség szolgálatirányítója 2020. június 5-én 0 óra 10 perckor egy körülbelül 40 centiméter átmérőjű és 24 méter hosszú alagutat fedezett fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre – írja a Police.hu. A rendőrség holnapja szerint „a helyszíni szemle során megállapították, hogy a kivezető nyílást, annak elkészültekor találták meg, az alagúton keresztül bejövetel nem volt.” Hozzátették: „A szerb féllel történő kivizsgálást követően a hatóságok helyreállítják a helyszínt az eredeti állapotnak megfelelően.”

– A magyar rendőrség és honvédség a jogszabályok által biztosított törvényes eszközökkel továbbra is garantálja hazánk és az Európai Unió külső határainak védelmét – írja a rendőrség, majd megjegyezték azt is: a módszerrel korábban is próbálkoztak az illegális migránsok.

https://hang.hu/riport/2019/12/16/akkor-meg-nem-voltak-ilyen-veszelyesek/