Varga-Damm: Nem akart megöletni Sneider Tamás

Varga-Damm: Nem akart megöletni Sneider Tamás

Sneider Tamás és Varga-Damm Andrea független képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 2-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Igen formabontó posztot közölt közösségi oldalán péntek délután Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik korábbi szolnoki önkormányzati képviselője, jelenlegi helyi elnöke. A korábbi képviselő a pénteken az Azonnali.hu-n megjelent, a Jobbik frakcióból a múlt héten távozott Varga-Damm Andreával és Sneider Tamással készült interjún bosszantotta fel magát.

A két képviselő közös beszélgetéséből áradó baráti hangulat azért visszás Szotyori-Lázár szerint, mert két különösen rossz viszonyt ápoló személyről van szó. A szolnoki Jobbik elnöke ezt azzal szerette volna illusztrálni, hogy két korábbi történetet is megosztott a Varga-Damm és Sneider kapcsolatáról.

Az egyik szerint „közszájon forog az a történet, mely szerint az újonnan Jobbik elnökké választott Sneider Tamás behívatta magához Andreát és közölte vele, hogy semmilyen feladatot nem fog kapni a párton belül és felejtse el, hogy valaha is befutó helyre kerül majd a párt országos listáján”.

A másik, Szotyori-Lázár Zoltán által megosztott információ egészen drasztikus. Szerinte Varga-Damm Andrea korábban azzal hívott fel többeket a Jobbikban, hogy „Sneider Tamás meg akarja öletni őt”.

Lapunk megkereste mindkét felet. Varga-Damm Andrea, aki immár független országgyűlési képviselőként tevékenykedik, azt mondta a Magyar Hangnak, hogy korábban is kifejezetten jó viszonyt ápolt Sneider Tamással. A képviselő asszony kategorikusan cáfolta azt is, hogy Sneider Tamás el akarta volna tenni láb alól, vagy hogy ő ilyet terjesztett volna.

Szotyori-Lázár Zoltánt is megkerestük, kérdésünkre mindkét állítását fenntartotta. A történeteket más jobbikosoktól hallotta, ám arról Varga-Damm Andreával nem egyeztetett.

https://www.facebook.com/728155333910373/posts/3115917375134145/

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.