Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

„Ezért kevés az utas, Felcsútnál talán több van”

Szerző: | 2020. június 06., 11:21 | Belföld, Riport

Fotó: Végh László/Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kitárja szárnyait a sínek menti akácról a felröppenő ragadozó madár, és a magasból csap le a már megszűnt Pusztadomaháza megállót komótosan elhagyó 36956-os vonatra. Mintha zsákmánynak nézné a piros-sárga szerelvényt, amely egy alaposan leharcolt, szóló kocsis Bzmot vonat. Ez a szerelvény mindenhonnan nézve kicsi. Kicsi a kihalt, semmi közepén meghúzódó megállókban, és kicsi a szépen felújított, forgalmas karcagi vasútállomáson.

Ott, mondjuk, furcsa is: a Star Trek űrhajóinak belsejére emlékeztető hipermodern váróterem fotocellás ajtaján kilépve rögtön a Sztalker világát idézi meg a már álltában is a haragosan berregő Bzmot. A restibe is behallatszik a hangja.

– Nem tudjuk, mi lesz, állítólag ritkítani akarják – hangzik el bizonytalanul, mi is lesz vajon a 2009-ben bezárt, majd 2010-ben újraindult, Karcag és Tiszafüred között, a 103-as vonalon közlekedő járat sorsa. A hirtelen támadt csendben koppan egyet a resti pultján a söröspohár, aztán a vendégek sorra veszik a lehetőségeket. Az biztos, hogy mint oly sok helyen az országban, ezen a mellékvonalon is csökkenti járatai számát a MÁV.


HIRDETÉS

A naponta közlekedő hajnali és a délutáni, azaz kettő vonatpár helyett június 6-ától egy lesz. Ez pedig sokak, úgy az itteniek szerint is idővel a nem túl sok utast szállító járat végét jelentheti, ami helyett mindenki a valamiért már most sűrűbben közlekedő buszra fog átszállni. Ez lehet tehát a jövő. Akikkel a síneken zötyögve vagy mellette kószálva beszélgettünk, azok vagy az ára, vagy a menetrendje miatt nem akarják elfogadni ezt a jövőt.

(…)

A 36956-ös vonaton tett utazásunk teljes krónikáját keresse a Magyar Hang június 5-én megjelent, legfrissebb lapszámában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 23. számban? Itt megnézheti!

Címkék: járatritkítás, MÁV, riport, vasútbezárás, vasúti mellékvonal


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest