Új elnökséget választott a Momentum

Új elnökséget választott a Momentum

Momentumos molinó mögött vonulnak az MTVA-székházhoz 2018. december 16-án (Fotó: Varga Máté)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Online ülésezett vasárnap a Momentum Mozgalom küldöttgyűlése. A legfontosabb napirendi pont a tisztújítás volt, hiszen az előző elnökség mandátuma lejárt. Az elnökségi helyekre rekordszámú jelentkező volt.

A Magyar Hang birtokába került információk szerint Fekete-Győr Andrást újraválasztották, így a következő két évben is ő vezeti elnökként az ellenzéki pártot.

Az elnökség ötről hétfősre bővült. Elnökségi tagok lettek: Mándi László, Bárdi Zsuzsanna, Hajnal Miklós, Tóth Endre, Orosz Anna, Körömi Attila. A korábbi elnökségből nem kapott lehetőséget a folytatásra Donáth Anna, Berg Dániel és Buzinkay György.

A Momentum ezzel az elnökséggel fut neki 2022-es országgyűlési választásoknak.

Borbélyné Bárdi Zsuzsanna a VII. kerület alpolgármestere. Hajnal Miklós a Momentum tavalyi kampányfőnökét és a XII. kerületi önkormányzat képviselője. Körömi Attila korábbi fideszes országgyűlési képviselő. Mándi László - debreceni önkormányzati képviselője. Orosz Anna a XI. kerület alpolgármestere. Tóth Endre a XXII. kerületben önkormányzati képviselő.

Fekete-Győr András újraválasztását követően elmondta: „Történelmi évek és történelmi feladatok előtt állunk. Felelősségünk van abban, hogy soha ne térjenek vissza azok a rendszerek, amelyek Magyarországot a 20. század vesztesévé tették. Feladatunk, hogy Magyarországot a 21. század nyertesévé, Európa és a nyugati világ értékes és meghatározó szereplőjévé tegyük. 2022-ig a Momentum kormányképes parlamenti párttá fog nőni. Célunk, hogy a Momentum a kormány- és korszakváltás motorja, valamint a tisztességen és politikai békén alapuló új politikai kultúra élharcosa legyen. Befogadó közösségként kinyitjuk a kapukat azok előtt, akik hozzánk hasonló értékeket vallanak és politikai otthont keresnek, és szövetséget kínálunk azoknak a közösségeknek, amelyek mondandója fontos, de hangja még gyenge.”