Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az MSZP nemlétező mentőssel beszélt az ágykiürítés áldozatairól az Országos Mentőszolgálat szerint

Szerző: | 2020. június 08., 14:47 | Belföld

Korózs Lajos az ominózus videóban (Forrás: MSZP Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy internetre feltöltött videó, melyben egy „főállásban mentőtiszt”-ként bemutatott nő nyilatkozott az általa ellátott betegekről az Országos Mentőszolgálat székháza és mentőautói előtt forgatott képsorokon. Az állítása szerint „43 éve mentősként dolgozó” N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem – olvasható az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Facebook-posztjában.

HIRDETÉS - AIP

Az MSZP vasárnap délután tett közzé egy videót, amelyben a párt országgyűlési képviselőjének, Korózs Lajosnak egy Németh Athina néven szereplő mentőtiszt mesélte el a kórházi ágyak kiürítésének következményeit. A mentős azt mondta, miután a koronavírus-járványra hivatkozva, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) utasítása alapján kiürítették a kórházi ágyakat, ő maga tíz beteg hazaszállításában vett részt, közülük kilencen elhunytak a következő napokban. Az egyik esetben egy rákos nőt úgy küldtek haza, hogy csak félig volt összevarrva a hasfala. Mikor ezt észrevette, hívta az onkológiát, de mielőtt kiértek volna, a beteg meghalt.

Az OMSZ cáfolata kapcsán az Index megkereste Korózs Lajost, aki azt mondta, hogy a nő sose állította, hogy az OMSZ alkalmazásában állna. Korózs szerint riportalanya egy magán mentős cégnél dolgozik, a járvány ideje alatt pedig szabadidejében vállalta el, hogy a kiürítéseknél segít.

A kórházak vezetőinek április 15-ig kellett felszabadítania az ágyak legalább hatvan százalékát, néhány nappal később első körben az ágyak felére módosították a felszólítást. A hazaküldött betegek közül – a beszámolók szerint – sokan különleges ellátásra szorultak. Érkezett hír olyan esetről is, amikor az érintett később elhunyt. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott, nem az ő, hanem az orvosok felelőssége volt az ágyak felszabadítása.

Az OMSZ egyébként az MSZP által készített videóban elhangzott állításokat egyelőre nem cáfolta, csupán annyit közöltek, hogy a mentős nem az OMSZ tagja.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ágykiürítés, beteg, halál, Kásler Miklós, Korózs Lajos, MSZP, Országos Mentőszolgálat


Szobordöntés kis szépséghibával

Szobordöntés kis szépséghibával

Lehet, hogy a fenti csoportok nem konzervatívak, nem keresztények, csupán gyűlölködő, sikertelen emberek, akik a kutyához hasonlóan azt azért megtanulták, hogy abba a kézbe nem harapunk bele, amelyiktől enni kapunk?

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest