„A Népszabadság is viccelődött, aztán eltűnt. Felkészül: Népszava”

„A Népszabadság is viccelődött, aztán eltűnt. Felkészül: Népszava”

L. Simon László és Hoppál Péter fideszes országgyûlési képviselõk, valamint Fekete Péter kultúráért felelõs államtitkár (b-j) az Örökség Kultúrpolitikai Intézet kerekasztal-beszélgetésén, amelyet a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúrpolitikájáról tartottak a Petõfi Irodalmi Múzeumban 2018. június 21-én (MTI Fotó: Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Népszava most épp így éli meg, hogy „nincs szabad sajtó”. A múlt havi kereszténygyalázás után itt a nemzetgyalázás. Mégis diktatúráról mantráznak naponta. Károlyi Mihályék és Kun Béláék szellemi örökösei. 100 éve is ugyanezt tették, most is. Nincs meglepetés – ezekkel a mondatokkal kommentálta Hoppál Péter fideszes képviselő a napilap trianonos karikatúráját.

A miniszteri biztos emelte a tétet, és egy általa posztolt fotón még a következő felirat olvasható: „A Népszabadság is viccelődött, aztán eltűnt. Felkészül: Népszava” – vette észre a 444.hu. A portál felidézi Hoppál Péter korábbi bejegyzéseit is: a politikus szerint egy átlagos ellenzéki azzal viccel április 1-jén, hogy meghalt Orbán, illetve azt a gondolatát is megosztotta, hogy Budapestet megölte az emberi butaság és az irigység.

A portál arra a tévedésre is felhívja a figyelmet, hogy a Népszabadság nem eltűnt, hanem bezárták. A pozícióját átvevő Népszavát két éve Orbán Viktor jóváhagyásával vásárolta vissza Puch László szocialista pénztárnok, majd eladta a korábban MSZP-közeli, a kormányváltás óta azonban fideszes körökkel is üzletelő Leisztinger Tamásnak.